XS
SM
MD
LG

Borac otputovao za Solun
 

FOTO: FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Borca otputovali su jutros, čarter letom iz Banjaluke, za Solun gdje ih u srijedu očekuje prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv PAOK-a.

Meč se igra na stadionu ”Tumba” sa početkom u 19.30 po našem vremenu, a u toku jučerašnjeg dana crveno-plavi su saznali i ime rivala sa kojim bi ukrstiti koplja u trećoj rundi ukoliko bi u dvomeču uspjeli da trijumfuju nad Grcima. Bio bi to bolji iz dvomeča Malme/KI Klaksvik, a sa poraženim iz okršaja Šveđana i Farana Borac bi igrao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope u slučaju da bude poražen u dvomeču sa šampionom Grčke.

– PAOK je šampion Grčke, 15 puta su skuplji, imaju više reprezentativaca, ali nama niko ne može oduzeti nadu, želju, htijenje i zalaganje. Moji momci žive fudbalske snove i ovaj meč će im dati odgovor gdje su u odnosu na visoki kvalitet evropskog fudbala. Želimo da se predstavimo u najboljem svjetlu, a neće nam nedostajati samopouzdanja. Daćemo sve od sebe da sačuvamo nadu pred revanš u Banjaluci i da zajedno ovdje sa navijačima pokušamo da napravimo novo fudbalsko čudo. Da li ćemo uspjeti, ne znam ali ćemo se u skladu s imenom kluba boriti do posljednjeg daxa – riječi su trenera Mladena Žižovića, koji zbog crvenog kartona iz Elbasana protiv Egnatije neće u srijedu uveče biti pored terena solunskog stadiona.

jednog od junaka dvomeča sa Albancima izrastao je David Čavić, koji je u četvrtoj penal-seriji matirao Alena Šerija i poveo Borac ka dvomeču sa grčkim velikanom.

– Treba da se ugledamo na prethodnu utakmicu, da ponovimo naše zalaganje i samouvjerenost,da podržavamo jedan drugog od prvog do posljednjeg minuta. Poštujemo ekipu PAOK-a, ali nama niko ne može oduzeti da sanjamo evropske snove. Banjaluka ovih dana živi za Borac i slobodno mogu da kažem da je podrška koju sada osjećamo najveća od kako sam ja u seniorskom pogonu. To nam je motiv više da budemo još bolji – istakao je krilni napadač našeg tima.

Za sve one koji nisu u prilici da prisustvuju utakmici u Solunu, Udruženje simpatizera Borca ”Crveno-plavi” je u restoranu dvorane Borik organizovalo zajedničko gledanje utakmice.

(borac-sport)


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0