XS
SM
MD
LG

Omladincu Kup Modriče

Mladi i seniori Omladinca

MODRIČA – U vreme kada je u toku 17.Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, ljubitelji fudbala u Modriči odlučili su za lokalna uzbuđenja, da prisustvuju 28.finalu Kupa Opštinskog fudbalskog saveza. Oko 1.200 duša, po idealnim uslovima i pod svetlošću reflektora videli su dva borbena tima, prelepe golove, na kraju mnoštvo nagrada.

Sloga iz Dugog Polja, tim koji je jesenas obeležio pola veka postojanja, poveo je sa 2:0 i tako je na poluvremenu pisalo na semaforu. Međutim, u nastavku su iskljućenje Srđana Pajića i koji kilogram više kod nekolicine Dugopoljaca doprineli potpunom preokretu. Omladinac je iz tri prekida postigao tri prelepa pogotka i postao ovogodišnji pobednik pomenutog takmičenja.

Njegov čuvar mreže Miroslav Lukanović proglašen je za najpouzdanijeg golmana ovogodišnjeg takmičenja. Danijel Đukić, takođe iz Omladinca, najefikasniji je strelac, a Slogin Radislav Zelinac proglašen je za najboljeg fudbalera ove sportske manifestacije.

Radislav Zelinac i Petar Jelić

„Drago mi je da sam najbolji golman, a da je moj Omladinac pobednik. Imam razloga za duplo slavlje i za višestruko zadovoljstvo. Imali smo i silnu podršku naših navijača, hvala im na tome“, rekao je Miroslav Lukanović, golman Omladinca.

„Fudbalski pregaoci odlučili su da ja budem najbolji fudbaler. Godi to priznanje, ali više bi mi značilo da smo pobedili. Poveli smo sa 2:0, ali nismo uspeli sačuvati prednost. Ponestalo je snage za radovanje“, rekao je Radislav Zelinac, kapiten Sloge.

Oba tima ušla su u finale sa po dva trofeja u Kupu OFS Modriča. Sada se Omladinac izdvaja. Uz to, njegovi omladinci pobednici su Omladinske lige Modriča-Šamac.

Manifestacija je organizovana u susret Vidovdanu, Danu opštine Modriča, pa su je podržali i opština Modriča i kabinet predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

Omladinac - Sloga 3:2 (0:2)

Stadion: „Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 1.200. Sudija: Dejan Radić(Modriča) 7. Strelci: Đukić u 59.i 72., S.Sarkić u 89.minutu za Omladinac, a Zelinac u 22.i 37.minutu za Slogu. Žuti kartoni: M.Pejić, Lukić, LJ.Sarkić(Omladinac),  Z.Antić, Pajić, Vidović, M.Kojić(Sloga). Crveni karton: Srđan Pajić(Sloga) u 66.minutu.

Službena lica finala Kupa Modriče

OMLADINAC: Lukanović 7, Đukić 8(od 75.min.Periz -), Kostadinović 7(od 86.min.Nedić -), Nikolić 7, M.Pejić 7, S.Sarkić 7.5,  Ristić 7, Lukić 7, Mišanović 7, LJ.Sarkić 7, M.Kojić 6(od 46.min.S.Pejić 7).

SLOGA: Mih.Radulović 6, B.Tomušilović 6(od 88.min.D.Tomušilović -), Z.Antić 6, Pajić 5, Vidaković 5.5(od 58.min.Popović 5.5), Mil.Radulović 6,Z.Kojić 6, Zelinac 8, A.Vidović 6, D.Vidović 6(od 68.min.M.Antić -), M.Kojić 6.

Igrač utakmice: Radislav Zelinac(Sloga) 8.

 

 

Miroslav Lukanović i Petar Jelić

 

Miodrađ Đurić i Radisav Zelenović