XS
SM
MD
LG

Goran Janjić: Tražimo pojačanja za opstanak

Goran Janjić, direktor FK Radnik FOTO: arhiva sportdc

Odigrali su fudbaleri Radnika kvalitetno na banjalučkom Gradskom stadionu utakmicu u kojoj su „glumili“ albanskog šampiona Egnatiju. Pokazao je šampion Republike Srpske učesniku kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipi Borca, kako se izgara za grb i dres, odigrali su Semberci srčano i požrtvovano svih 90 minuta.

Bijeljincima nije smetalo ni to što je trener Velibor Đurić na poluvremenu promenio kompletnu postavu, a ona „rezervna“, koja je igrala drugih 45 minuta bila je opasnija i kvalitetnija od „startne“ u prvom poluvremenu. To samo može da ohrabri sve u Radniku, od predsednika Nedeljka Ćorića, direktora Gorana Janjića, koji su posmatrali utakmicu u gradu na Vrbasu, ali i stručni štab na čelu sa dirigentom Đurićem.

-Za mnoge je ovo naše izdanje iznenađujuće, ali mi vrlo dobro znamo u klubu kako smo i šta radili u prethodnom periodu, koliko možemo i šta želimo. Ovo je sjajan putokaz, pozitivan rezultat u utakmici koja je Borcu bila generalna proba za Evropu. Odigrali smo hrabro i muški, borbeno i čestitam igračima na prikazanoj partiji – rekao je Goran Janjić, direktor Bijeljinaca.

Pre desetak dana fudbaleri Radnika su počeli pripreme za novu premijerligašku sezonu, a već u prvoj test utakmici ostavili su sjajan utisak.

-Igra je bila na zavidnom nivou obzirom na period priprema u kojem se nalazimo. Međutim, svesni smo da je pred nama još mnogo posla, mukotrpnog rada i prolijevanja znoja. Potrebna su nam još određena pojačanja koja ćemo ciljano da dovedemo, kako bi ojačali sve linije tima. Nećemo gomilati igrače, ali ćemo zaoštriti konkurenciju za svako mesto u ekipi – dodao je Janjić.

Na kraju je prvi operativac semberskog premijerligaša govorio i o ambicijama kluba.

-Novi smo, povratnici u elitu iz koje će na kraju predstojeće sezone da ispadnu četiri kluba. Trudićemo se, i nastojati, da mi ne budemo u ta četiri poslednjeplasirana premijerligaša. Biće teško, očekuju nas mnogi izazovi, ali verujemo u ono što radimo. Svaka utakmica je značajna, svaki osvojeni bod važan, da ne kažem postignuti pogodak. Nadam se da će Radnik postati standardni premijerligaš – optimističan je bio na kraju Goraj Janjić, direktor Bijeljinaca.


Radnik : Sloga
GOŠK : Sloboda
Zrinjski : Igman
Sarajevo : Velež
Posušje : Široki Brijeg
Borac : Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 7 6 1 0 19
2 Sarajevo 8 5 3 0 18
3 Željezničar 9 5 2 2 17
4 Posušje 9 4 2 3 14
5 Borac 6 4 1 1 13
6 Igman 8 4 1 3 13
7 Široki Brijeg 9 2 4 3 10
8 Radnik 8 3 1 4 10
9 Velež 8 2 3 3 9
10 Sloga 8 2 3 3 9
11 Sloboda 9 0 2 7 2
12 GOŠK 9 0 1 8 1