XS
SM
MD
LG

Jagodić: Imamo dovoljno vremena da upakujemo kako smo planirali

Foto/ Rade Šešlak

Vlado Jagodić, trener Sloge, prokomentarisao je jučerašnju utakmicu na pripremama, te tok priprema svoje ekipe.

Utakmica između Sloge i Petrovca na Zlatiboru je prekinuta zbog velikog nevremena krajem prvog poluvremena, a Jagodić je mislio da će odjava tog meča biti u nekom drugom obliku.

Mislio sam da će odjava ove utakmice biti u nekom drugom obliku, ali moramo konstatovati, na našu žalost i žalost vjerovatno OFK Petrovac, da smo morali prekinuti ovu utakmicu u 44. minuti zbog velikog nevremena. Gromovi su tukli na sve strane, moram tako to reći, pa tako ova utakmica nije ni pružila, kako meni, tako ni treneru OFK Petrovac, ono šta smo očekivali. Ostaje žal što nismo uspjeli naš plan za sinoćnju utakmicu. Što je najgore, nismo imali uslove ni da odradimo trening sa ovima koji nisu igrali, već jutros pokušavamo da kompenzujemo to kroz trening koji je bio neplaniran ove vrste, ali moramo držati nivo, jer zbog toga smo tu, kazao je Jagodić, pa dodao:

Ne mogu biti nezadovoljan onim što je pokazano za 45 minuta, jer koncentracija igrača je bila malo i na munje, gromove, jaku kišu i led koji je na kraju prekinuo utakmicu. Pokušali smo u trećoj taktičkoj postavci i ostaje žal za prečkom koju je Veselinović pogodio. Nismo primili gol, golman je bio na visini zadatka u neke dvije-tri situacije, gdje smo imali određene propuste. Okrećemo se sljedećim danima i treninzima, kao i posljednjoj kontrolnoj utakmici protiv Mladost GAT.

Iako je utakmica između Sloge i Petrovca na Zlatiboru prekinuta zbog velikog nevremena, Jagodić je poručio kako je i dalje zadovoljan. 

Tu ćemo morati uraditi ono šta smo planirali sada. Naša je sreća što se vraćamo na vrijeme i što po povratku imamo dogovorene dvije utakmice, odnosno sa Laktašima i generalka protiv Radnika. Imat ćemo dovoljno vremena da sve ovo upakujemo kako smo planirali. U ovom trenutku smo bez Hasanovića i Grabeža, ali očekujem povratak Srđana već prvi trening, kao i priključenje Tonija Jovića i time bi bila kompletirana naša ekipa po povratku, istakao je Jagodić.


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0