XS
SM
MD
LG

Dinamo ili Partizan?

Fudbaleri Partizana od 20 časova u poljskom Lublinu igraju prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva. Direktan prenos utakmice je na Prvom programu RTS-a.Partizan protiv Dinama iz Kijeva započinje borbu za Ligu šampiona (20.00, RTS 1) 

Fudbaleri Partizana posle uspešnog starta u Superligi Srbije kreću u pohod ka plasmanu u grupnu fazu Lige šampiona.

Sada ih čeka daleko kvalitetniji rival. Partizan kvalifikacije za najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje započinje u drugom kolu, a Dinamo iz Kijeva je favorit u ovom duelu.

I Dinamo i Partizan su prethodnu sezonu završili na drugim pozicijama u domaćim šampionatima. Od tima iz glavnog grada Ukrajine bio je bolji Šahtjor iz Donjecka, dok je ispred crno-belih bila Zvezda.

Pobednik iz ovog dvomeča će u narednom kolu igrati protiv ekipe Rendžersa. Ukoliko ne uspe da prođe prvu prepreku, beogradski tim će se za Ligu Evrope boriti protiv Lugana ili Fenerbahčea.

Partizan pobedom otvorio sezonu, ali nije oduševio na pripremama

Crno-beli su u prvom kolu domaćeg prvenstva savladali Napredak iz Kruševca minimalnim rezultatom. Crno-beli su u tom duelu odigralu odlično prvo poluvreme, ali su u drugom imali pad ritma.

Najbitnije pripreme beogradskog tima bio je Bratski kup u Rusiji na kom su pobedili Dinamo iz Moskve posle boljeg izvođenja penala (nakon 90 minuta rezultat je bio 2:2), izgubili od CSKA (0:3) i remizirali sa Lokomotivom 1:1.

Koliko rekonstruisan tim može u međunarodnim mečevima

"Rak rana" zvana odbrana je zahtevala rekonstrukciju. Doveden je štoper Nihad Mujakić iz turskog MKE Ankaragučnua, Sarajlija kog Stanojević zna iz kratkog perioda rada u Turskoj. Na levom beku doveden je Slovenac Mario Jurčević,  Ispred njih je fudbaler iz Hondurasa Kervin Arijaga, momak koji je sa 26 godina prvi put u evropskom fudbalu.

Što se tiče napada, potpisana su nova imena na pozicijama krila i centarfora. Dvadesetogodišnji igrač iz Gane Ibrahima Zubairua dolazi iz Jedinstva Ub. Janko Jevremović je došao iz Kolubare Lazarevac.

Da se ne može bez povratka "Partizanove dece" pokazuje i akvizicija Đorđa Jovanovića iz Bazela na mestu napadača, a u pitanju je pozajmica od 1,5 miliona evra.

Jedino što su uspeli da crno-beli zarade ovog leta jeste od transfera Sameda Baždara u Real Saragosu za 1,5 miliona evra.

Najvažniji potez je bar trenutno zadržavanja Mateuša Saldanje, uprkos brojnim unosnim ponudama, dok neumoljivi Bibras Natho prkosi igračkoj penziji i promenom sredine produžetkom ugovora.

Stanojević se nada rezultatu koji će tim ostaviti u igri u revanšu

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je uoči utakmice protiv Dinama iz Kijeva u kvalifikacijama za Ligu šampiona da će njegovi igrači sa velikom motivacijom ući u meč protiv velikog i dobrog kluba.

Aleksandar Stanojević

 

"Čeka nas totalno drugačija utakmica od meča sa Napretkom na startu Superlige, ne može se porediti. Pričali smo oko nekih stvari, ali smo se više fokusirali na Kijev. Ovo su eliminacione utakmice i važno nam je da ostanemo u igri za revanš u Beogradu", istakao je Stanojević, uz konstataciju da je svaki "aktivan" rezultat dobar.

Meč se od 20 časova igra na neutralnom terenu u poljskom Lublinu, njegov prenos je na Prvom programu RTS-a.

 

Novi Pazar 3 : 1 Jedinstvo (Ub)
Čukarički 3 : 0 Tekstilac
TSC 1 : 2 Mladost (L)
Radnički 1923 0 : 1 Crvena zvezda
Napredak 1 : 3 OFK Beograd
Partizan 0 : 0 Vojvodina
Železničar 2 : 0 Spartak ŽK
IMT 3 : 1 Radnički (N)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 6 5 1 0 16
2 Čukarički 7 4 1 2 13
3 Mladost (L) 7 4 1 2 13
4 OFK Beograd 7 4 1 2 13
5 Železničar 7 4 1 2 13
6 Partizan 5 3 2 0 11
7 Radnički (N) 6 3 0 3 9
8 IMT 6 2 2 2 8
9 Napredak 7 2 2 3 8
10 Radnički 1923 6 2 1 3 7
11 TSC 6 2 1 3 7
12 Novi Pazar 6 2 1 3 7
13 Tekstilac 7 2 1 4 7
14 Vojvodina 6 1 2 3 5
15 Spartak ŽK 6 1 2 3 5
16 Jedinstvo (Ub) 7 0 1 6 1