XS
SM
MD
LG

Jagodić: Prezadovoljan sam kompozicijom tima i kako momci rade

Dobojska Sloga je u prijateljskoj utakmici savladala Laktaše 2:0. Trener Vlado Jagodić je dao šansu više fudbalerima koji zbog prekinute utakmice protiv Petrovca na Zlatiboru nisu imali tada planiranu minutažu.

On je zadovoljan kako to izgleda na desetak dana do početka prvenstva, te ističe da je prezadovoljan kompozicijom tima i kako igrači rade.

- Uvertira pred generalkom sa Radnikom koja je planirana u subotu od 18 sati na našem terenu je bila utakmica u Laktašima protiv Laktaša. Mnogo im se zahvaljujem, prije svega, i ja u ime kluba i klub na gostoprimstvu i svemu što su uradili u pripremi utakmice. Odigrali smo jednu po meni dobru utakmicu. Ja sam želio da to bude kompenzacija u minutama za većinu igrača. Dao sam šansu svima, i onim najmlađima, u želji da shvate da su svi u procesu biranja za start prvenstva. Svakako da sam najviše želio posvetiti pažnju igračima koji zbog prekida utakmice na Zlatiboru protiv Petrovca nije postigla minutažu koju želim. Oni su odradili 72-3 minuta i time sam izuzetno zadovoljan. Imamo sada prilično izjednačenu grupu, izuzvec Srđana Grbažea koji radi individualno, ali on neće mnogo zaostajati. Utakmica je poslužila i da se spoje dva igrača, Jović i Vidić, koji su veoma bitni u ovoj konkurenciji. Prezadovoljan sam sa komponzicijom tima i odnosom momaka kako rade. Džaba od kvaliteta, ukoliko nije trenažni proces koji je potreban i koji zahtjeva trenutni momenat. A, mi smo trenutno deset dana pred prvenstvo. Ne mogu reći da rezultat nije bitan, bitan je, rekao sam to već, jer kako se približiva prvenstvo bitno je da imamo pozitivne rezultate ,pobjede. Nama to pravi ugodnost i mirno možemo pripremiti generalku. Napominjem i da ćemo u srijedu, jer zna se da mi tek 5. igramo protiv Zrinjskog u Mostaru, odigrati kontrolni meč sa igračima koji ne budu igrali generalku. Želim da vidim juniore našeg kluba, da jednostavno imamo uvid u sve. Juniori će odigrati protiv igrača koji ne dobiju dovoljno minuta protiv Radnika. Mogu biti zadovoljan svim što je odrađeno. Naravno, uvijek može bolje, a mi ćemo težiti da kroz ovih desetak dana rada napravimo sve sitnice na naše zadovoljstvo, gdje vidim da ima prostora da se može napredovati. Svi su zdravi, svi su u potrebnom ternažnom procesu izuzev Grabeža koji radi odvojeno, ali znajući njega on će biti spreman za start prvenstva. Pohvaljujem igrače, daju maksimum, i sinoć je podloga bila nezgodna u Laktašima. Trenirali smo u dobrim uslovima na Zlatiboru, pa smo po povratku radili na plastici i u Kostajnici, te je ovo jučer bila nezgodno, ali su se igrači dobro snašli. Slijedi nam generalka, posljednji mikro-ciklus priprema, gdje ćemo se ciljano pripremati za ono što nam slijedi, a to je gostovanje u Mostaru, rekao je Vlado Jagodić.


 


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0