XS
SM
MD
LG

Arsenal iz Tivta testira danas Dobojlije

Vlado Jagodić/ Sport i mladi

Trener Sloge, Vlado Jagodić, zadovoljan je dosadašnjim radom na pripremama.

- Ovim današnjim danom i utakmicom zatvaramo prvu sedmicu priprema ovdje. Četrnaestodnevne pripreme ovdje su podijeljene u dva dijela, sada su najveći fizički i psihički napori za igrače. Koristiću većinu igrača 60 minuta, moram povećati minutažu. Ova utakmica će mi koristiti da vidim da li smo dobro analizirali ono što smo uradili protiv Radničkog iz Kragujevca. Ponavljam, nisam nezadovoljan, iako je poraz od 4:2 i veseliće me ako budemo u ovoj utakmici popravili segmente igre po izgubljenoj lopti. I Arsenal igra na prilično sličan način, na kontranapad. Moramo voditi računa o posjedu lopte i da radimo ono što treniramo, rekao je Vlado Jagodić, pa dodao:

- Idemo po planu, momke zaista pohvaljujem, odrađuju maksimalno ovo što tražim od njih i mislim da kada se vratimo sa Zlatibora da ćemo biti spremni za početak. Volio bih da i danas sve prođe bez povreda. Nećemo danas koristiti sigurno Srđana Grabeža, zamijenio sam ga u prošloj utakmici i on ima određene tegobe u nozi. Ne želimo ništa rizikovati. Dejan Milićević je jučer preskočio trening, osjetio je bol u leđima, ali mislim da će on biti danas na raspolaganju. Dejan Vidić fantastično trenira, vidim ga kao golgetera koji je nestrpljiv, želi golove, tako da će i on već danas biti u kombinaciji. Koliko ćemo ga koristiti procijenićemo na samoj utakmici. Vrijeme nas izuzetno služi, imamo sve uslove da radimo dobro. 

Štoper Milan Milanović hvali fudbalere, ali i nada se da će sve proći bez povreda. 

- Osmi dan napripremama na Zlatiboru, spremamo se punom parom. Čeka nas danas težak meč, prvoligaš iz Crne Gore, Arsenal, koji igra agresivan i tvrd fudbal. Dobro smo radili ovih dana, umorni smo, ali to je i normalno za ovu fazu priprema. Imamo šansu da ispravimo greške iz utakmice protiv Radničkog, vršili smo analizu i siguran sam da će igrači pokazati jednu drugu sliku, da će rezultat biti drugačiji, ali što je najbitnije da se taktički bude disciplinovano i odgovorno, te da se niko ne povrijedi.


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0