XS
SM
MD
LG

Pred Slavijom najteži zimski test: Sokolovi gostuju kod Zrinjskog u Kupu BiH

Foto/ Slavija info

Fudbaleri Slavije iz Istočnog Sarajeva će u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine gostovati kod Zrinjskog, aktuelnog osvajča duple krune.

Nije žrijeb pripazio prvoligaša iz Istočnog Sarajeva, ali je istovremeno i treneru Bojanu Regoji dao priliku da na sredini priprema za drugi dio sezone testira svoju ekipu protiv možda i najtežeg rivala u ovom trenutku u državi.

- Igramo protiv jedne od najorganizovanijih ekipa u Bosni i Hercegovini već godinama, protiv aktuelnog osvajača duple krune, drugoplasirane ekipe na tabeli, tima koji je igrao grupnu fazu Lige konferencije ove sezone. Treba biti realan i reći da su ogroman favoriti. Mi idemo u Mostar sa željom da igramo fudbal i da se odmjerimo sa takvom ekipom, da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Ova utakmica će nam pomoći da izmjerimo šta smo uradili i šta tek treba da uradimo. Čuda se u Kupu dešavaju, predati se nećemo, ali opet treba priznati da smo autsajderi u ovom duelu, rekao nam je trener Slavije, Bojan Regoje.

Iako takmičarska, ova utakmica Slaviji će biti jedan vid provjere za proljećni dio sezone.

- Mi smo u sredini trenažnog procesa, ali nas ova utakmica ne remeti. Dobro je što se ova faza kupa igra za vikend, tako da nam ne remeti ni neki ciklus prijateljskih utakmica. Mi bismo svakako ove subote igrali neku prijateljsku utakmicu i ova utakmica nam dobro dođe. Jake utakmice su jako bitne za ekipu, prošla provjera nam je bila protiv premijerligaša, sada ćemo igrati još jednu utakmicu protiv premijerligaša. Bez jakih protivnika na pripremama, nemaš ni priliku da vidiš koja je realna snaga ekipe.

Utakmica Zrinjski - Slavija igra se od 13 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom, Meč sudi Nihad Ljajić iz Sarajeva, sa pomoćnicima Dženanom Milićem i Enesom Đozićem. Četvrti sudija je Frano Jelić. Direktan prenos utakmice je na TV Arena Sport.